India

Vlakbij Darjeeling verzorgt onze  partner, het Chagpori Tibetan Medical Institute een opleiding in de traditionele Tibetaanse geneeskunde. Zij leiden artsen op, verlenen gezondheidszorg, doen onderzoek naar natuurlijke medicijnen en hebben een eigen apotheek waar kruidenmedicijnen worden gemaakt.  Meer informatie over onze partner: www.sctg.nl

Apotheek

In 2016 is gestart met de bouw van een nieuwe apotheek in Salugara. Distr. West Bengalen, India. Door allerlei tegenslagen heeft het lang geduurd voordat de eerste verdieping gerealiseerd was, maar in 2018 kon het gehele gebouw gebruikt gaan worden.

De eerste verdieping  dient nu tijdelijk als onderkomen voor het College gedeelte. Het plan is om een tweede verdieping op het apotheekgebouw te realiseren als hostel voor de studenten.

Studenten

Studenten aan het Chagpori Medical Institute komen voor

het merendeel uit traditionele Tibetaanse gezinnen die in ballingschap zijn geboren in India. Een enkeling is afkomstig uit gezinnen die in het recente verleden uit Tibet zijn gevlucht.

Per student kost het lesgeld, inclusief verblijf en voedsel, 80 euro per maand. Slechts de helft van de gezinnen kan dit zelf betalen.